Carla – verzorgende die nu weer goed voor zichzelf zorgt

  |   doorbraak van een coachcliënt, positieve impuls
over een vrouw met een groot hart die ging stralen toen ze besefte dat ze aan een nieuwe rol toe was.

Uitgeblust nam Carla plaats aan mijn coachtafel. Vermoeide ogen keken me aan toen ik haar vroeg waar ik haar mee kon helpen. Ze vertelde dat ze het even niet meer wist. “Mijn werk kost me zoveel energie, ik voel me er zo ongelukkig in. En dat vind ik raar, want ik doe eigenlijk wel wat ik graag wil. Ik wil weer plezier hebben, maar weet niet waar het probleem zit. Kun jij me daar bij helpen?” “Jazeker.” zei ik, “Begin maar eens met vertellen wat je wel leuk vindt aan je werk.”

 

Carla wist al op de middelbare school dat zij verzorgende wilde worden. Er zijn voor een groep kwetsbare mensen, te kunnen zorgen voor een vergeten groep in onze maatschappij, dat is wat ze wilde. Deze mensen met haar aandacht en zorg een fijne dag bezorgen, ze een beetje te verwennen af en toe, daar lag haar hart. En zo geschiedde.

Wat was er aan de hand…

Hier, bij deze doelgroep en in dit werkveld, ligt haar hart. En in de loop van de tijd waren haar een aantal dingen opgevallen. Werkwijzes waar zij zich als verzorgende aan moest houden, maar die in haar ogen niet effectief meer waren. Aanpakken en ideeën over hoe deze doelgroep te behandelen die in haar ogen verouderd waren. Hoe mooi zou het zijn als zij die om zou kunnen buigen met haar creatieve ideeën?!

 

Vanuit haar betrokkenheid voor het welzijn van deze kwetsbare mensen besloot zij deze zaken intern te benoemen. Ze bracht allerlei initiatieven in en streed voortvarend voor een modernere aanpak. Maar in plaats van dat ze daarmee mooie resultaten bereikte, gebeurde er iets anders: ze werd aan de kant gezet – verstoten – door haar collega’s.

 

Carla, mensenmens en teamplayer pur sang, voelde zich steeds kleiner en onzekerder worden. En voor ze zich er goed en wel van bewust was, was de glans van haar mooie werk verdwenen..

Het keerpunt

Samen zijn we op onderzoek uit gegaan naar wat Carla nodig had om weer stralend te kunnen zorgen voor haar doelgroep. Al dan niet binnen dit team..

 

ideeenvormingWe doken daarvoor eerst in haar drijfveren (waar gaat haar hart sneller van kloppen en waarom) en in haar talenten (waar is ze van nature sterk in – hoe levert zij haar specifieke bijdrage). Die talenten zijn: leergierigheid, ideeënvorming, strategisch, verantwoordelijkheid en aanpassingsvermogen.

 

Wat we zagen was dat haar talenten een andere beweging maken dan die je veel ziet in de behoudende cultuur van de zorg, namelijk een ondernemende en innovatieve beweging. Bovendien zagen we dat haar talenten haar uitvoerende rol overstegen: die van haar zijn veel meer strategisch van aard.

 

Dit was nieuw voor haar! Ze had het niet in de gaten gehad..

 

Toen ze dat eenmaal zo zag, kwam het besef bij haar binnen dat ze op de ‘verkeerde’ laag werkte. Verkeerd voor haar althans, want te uitvoerend. “Ik wil iets, en kan dat ook, maar mag/kan dat hier niet, want ik ben hier voor iets anders aangenomen. Ik ben uit mijn functie gegroeid. Ik ben daarmee ook veranderd ten opzichte van mijn collega’s. We matchen niet meer en dát put me uit.” Bij het besef van deze mismatch, kwam ook het besef dat zij elders wel degelijk van grote waarde zou zijn, en begonnen haar ogen voorzichtigjes te stralen.

 

Door ons onderzoek besefte ze zich dat zij zich – mede door haar leergierigheid – anders heeft ontwikkeld dan haar collega’s. Niet beter of slechter, maar wel anders. Ze was haar huidige taken en bevoegdheden ontstegen. Haar ondernemende, innovatieve en creatieve eigenschappen hadden in haar de overhand gekregen. En met dat besef kwam ook het besef dat haar toekomst elders ligt, op een ander niveau, namelijk die van beleid.

De toekomst ziet er rooskleurig uit

Het was prachtig om te zien hoe Carla’s inzicht haar ruimte en energie gaf. Zij werd niet langer in beslag genomen door gedachtes als “Ze vinden mij niet aardig” of “Ik doe het niet goed”. Die werden vervangen door “Ik heb andere ambities”. Het mooie is dat die gedachte een heerlijke trigger bleken te zijn voor Carla’s talenten. Die werden volop geactiveerd en helpen haar nu om te bouwen aan een nieuwe toekomst.

De moraal van dit verhaal…

Of die nu wordt veroorzaakt omdat…

 

  • je jezelf niet goed genoeg kent
  • je je werkgever/functie verkeerd had ingeschat
  • je uit je huidige rol bent gegroeid

 

.. een mismatch vreet energie. Haalt je zelfvertrouwen naar beneden, legt een doffe laag om je heen.

 

Alleen al beseffen en snappen dat dat niet komt omdat jij minder goed bent geworden, maar omdat jullie uit elkaar zijn gegroeid, brengt de glans weer (enigszins) terug. Het roept wel de spannende vraag op “Wat nu dan wel?” maar dat is er tenminste een waar je creativiteit in kwijt kan.  Als je daarmee op onderzoek uitgaat en een passende omgeving/opdracht voor jezelf weet te vinden, dan is het feest compleet en je glans volop terug.

Hartelijke groet,

handtekening-Esther

Wil jij ontdekken waar jouw speciale toegevoegde waarde ligt en op welk plek jij het best tot je recht komt? Ik help je er graag mee. Kijk bij diensten op welke wijze ik je daar mee kan helpen, of stuur me een bericht met je vraag.

Mijn inspiratieverhalen en carrièretips rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de CarrièreBOOSTs
Voornaam

E-mailadres