De Loopbaan SWITCH

Wil jij weten wat voor jou de perfecte werkplek is? Ontdek het op een persoonlijke (en leuke) manier met behulp van het LoopbaanSWITCH coachtraject.

Hoe zou jij het vinden als je…  

… een loopbaanvulling vindt waar je enorm veel energie van krijgt en waarin je talenten en vaardigheden volledig tot hun recht komen? Zonder vage adviezen of onpersoonlijke testjes, maar volgens een helder en praktisch stappenplan?

Op basis van de kennis en ervaring die ik de afgelopen 26 jaar heb opgedaan als leidinggevende, loopbaanadviseur en personal coach, heb ik een praktische en krachtige werkwijze ontwikkeld waarmee we jouw persoontje sterk op de kaart zetten en je talenten vertalen naar een werkomgeving waarin je succesvol en bevlogen bent.

Met de LoopbaanSWITCH krijg je antwoord op vragen als.. 

 • Waar ben ik goed in?
 • Wat zijn mijn talenten en vaardigheden?
 • Welke baan en bedrijf past het beste bij me?
 • Waarin onderscheid ik me van anderen?
 • Wat vertel ik over mezelf aan anderen?
 • Waar baseer ik de keuzes voor mijn (nabije) toekomst op?
 • Hoe versterk ik het lef om de switch daadwerkelijk te maken?
 • Waar liggen mijn groeimogelijkheden?
 • Hoe houd ik mijn plezier in het werk vast?

De LoopbaanSWITCH gesprekken geven je een duidelijk beeld over wie je bent en waar je voor staat en hoe je dit vertaalt naar een ‘pakket van eisen’ waar je (toekomstige) functie aan moet voldoen om bevredigend voor je te zijn. Deze zelfkennis vergroot je doelgerichtheid en helpt je de juiste beslissingen te nemen op het gebied van je loopbaan. Je versterkt je zelfvertrouwen waardoor je meer daadkracht krijgt en plezier beleeft aan het hele avontuur. Met als resultaat: meer regie over het verloop van je loopbaan en meer werkplezier.

“Dit is niet wat ik wilde” waren mijn gedachtes al een aantal maanden op mijn werk. “Wat wil ik dan wel?”

Via mijn zusje kwam ik in contact met Esther. Na een intakegesprek kwam ik met een heel positief en blij gevoel thuis. “Ik bezit kwaliteiten waar mensen op zitten te wachten”. Met haar wil ik vaker praten was mijn reactie!

 

Wat bijzonder om te ervaren dat het heel fijn is om over je diepste gevoelens, dromen en verlangens te praten met iemand die je net één keer eerder hebt gesproken. Wat mij echt is bijgebleven is dat alles altijd positief bekeken werd. Iedereen is anders, maar iedereen heeft kwaliteiten. De vraag is wat doe je ermee? Door de gesprekken met Esther ben ik steeds beter gaan zien waar ik nu eigenlijk blij van word en waar ik sterk in ben.

 

Het doel voor dit traject; mijn kwaliteiten en vaardigheden kennen en erkennen, is dan ook behaald. Door de gesprekken heb ik mezelf gedwongen om na te denken over mijn ambities/ plannen waar ik normaal geen tijd voor neem. Het begin is er in ieder geval. Dank daarvoor Esther!

 

 

 

 

Meike

In 7 gesprekken naar een duidelijke visie én een helder verhaal waarmee je op zoek kunt gaan naar de baan waar je blij van wordt.

Tijdens dit individuele coachtraject leer je

 • wat voor moois jij te bieden hebt en waar je blij van wordt (talenten & vaardigheden)
 • waar jij voor staat waardoor je zelfvertrouwen en overtuiging vergroten
 • hoe je jouw verlangens en drijfveren vertaalt naar je passie en ambitie
 • wat jij wilt doen om je van betekenis te voelen
 • welke functie- en organisatieaspecten jou energie geven
 • op welke manier jij jouw ‘schatten’ zichtbaar maakt richting jouw ideale werkgever
 • welke focus je aanbrengt in de zoekcriteria die voor jou van belang zijn
 • hoe je van jouw zoektocht een feestje maakt in plaats van een worsteling

Het coachtraject is opgebouwd uit 7 individuele consulten die we om de week in plannen. Je hebt tussen de consulten voldoende tijd om verschillende voorbereidingsopdrachten uit te voeren en de inzichten die je hebt opgedaan op je in te laten werken.

Wil jij ontdekken wat voor jou de ideale volgende stap zou zijn en wil je weten of de LoopbaanSWITCH je hierbij kan helpen? Leg je situatie aan me voor, dan kijk ik met je mee tijdens een oriënterend kennismakingsgesprek.Via contact kun je me het gemakkelijkst bereiken om een afspraak in te plannen.

Toen ik mijn loopbaantraject bij Esther begon, werkte ik als communicatiemedewerker, maar dat was niet meer mijn ding. Ik wilde mij verdiepen in wat ik nou echt wilde doen en waar.

 

Via LinkedIn kwam ik bij Esther terecht. Ik voelde me er meteen op mijn gemak. De gezellige kamer op zolder gaf me een vrolijk gevoel. Tijdens elk gesprek werden er veel dingen bevestigd, bijvoorbeeld dat ik een echte doener ben en geen denker, dat ik een helpend karakter heb enz. Daarnaast liet Esther mij zien hoe waardevol bijvoorbeeld mijn talenten zijn. Zelf kon ik daar weleens wat negatief over zijn: ‘Stelt toch weinig voor?’ Maar met de toelichting van Esther werd ik aan het denken gezet en kreeg ik een andere kijk op dingen.

 

Tijdens dit traject werd ik, alsof het zo moest zijn, benaderd voor een functie bij een overheidsorganisatie waar echt mijn hart ligt. Een aantal dagen voordat ik het sollicitatiegesprek had, keek ik met Esther naar de vacature; wat vind je leuk aan de functie, waar ben je goed in, enz. Zij hielp mij bepaalde dingen net even wat krachtiger/duidelijker te verwoorden. Het resultaat: ik was niet zenuwachtig tijdens het sollicitatiegesprek, voelde me helemaal op mijn gemak en ben aangenomen! :). Voor mij dus een mooie afsluiter van het traject en een mooie start van een nieuwe periode!

mirjam

 

 

 

 

Mirjam

Dit zette anderen aan om het SWITCH traject te doen

Rombout, projectleider evenementen, 32 jaar:

Was 10 jaar geleden in dit werk gerold en kon zich opwerken van uitvoerende tot leidinggevende. Had een mooie tijd achter de rug maar wilde nu liever een baan zoeken waarbij hij minder avonden en weekenden weg zou zijn.

Zijn vraag: “Hoe pak ik dit aan? Ik heb geen gerichte opleiding gedaan, geen ervaring met solliciteren, geen mensen in mijn omgeving die me duidelijkheid geven. Al mijn opties liggen open en ik verzuip er in..”

Tanja, teamleider bankwezen, 42 jaar:

Na 21 jaar binnen dezelfde organisatie te hebben gewerkt, nam deze vrouw afscheid. Ze wilde op zoek naar een nieuwe baan en merkte dat ze het lastig vond haar ruime maar specifieke ervaring te vertalen naar een nieuwe loopbaanrichting. Ze wilde niet met hagel schieten en gunde zichzelf een half jaar de tijd om op onderzoek uit te gaan en gericht te gaan solliciteren.

Haar vraag: “Wat is nou precies waar ik goed in ben? Hoe en waar ben ik inzetbaar en kom ik tot mijn recht – buiten mijn ‘oude’ branche?”

Johan, werktuigbouwkundige, 40 jaar:

Was in de afgelopen jaren veelvuldig gewisseld van werkgever en kon moeilijk zijn draai voor langere tijd vinden. Hij was toe aan een langdurige werkrelatie waarbij hij meer de diepte in kon gaan.

Zijn vraag: “Waar ligt nou precies mijn interesse? Waar haal ik mijn voldoening uit? Welke taken moet ik meer naar mezelf toetrekken om op lange termijn geboeid te worden en dus ook goed te blijven presteren?”

Lara, medewerker klantenservice, 28 jaar:

Had ontdekt wat ze met haar loopbaan wilde gaan doen: ouders begeleiden bij de opvoeding van hun kinderen. Ze merkte aan alles dat daar haar hart lag, maar toch knaagde een onzekere stem in haar. Een eigen praktijk opzetten – naast de begeleiding ook moeten ondernemen – kon ze dat echt wel? Was ze hier wel de geschikte persoon voor?

Haar vraag: “Ik wil graag dat dit een succes wordt. Hoe kan ik mijn onzekerheid ombuigen? Welk bewijs heb ik in me dat ik hier succesvol in zou kunnen zijn?”

De LoopbaanSWITCH omvat:

 • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
 • 7 persoonlijke coachconsulten (90 min.)
 • het werkboek ‘Ontdek je talenten & ambities’
 • deelname aan een geautomatiseerde talententest
 • persoonlijkheidsanalyse obv een enneagramtest
 • toegang tot door LoopbaanIMPULS ontwikkelde testlijsten
 • verwijzingen naar relevante artikelen op Loopbaanbieb.nl
Onderdel van de LoopbaanBOOST is het gebruik van de loopbaan materialen

Na afloop van de LoopbaanSWITCH heb je

❤︎ zelfkennis: je weet waar jij sterk en onderscheidend in bent en wat je plezier geeft

❤︎ zelfvertrouwen: je voelt je overtuigd over jezelf en waar jij voor staat

❤︎ ambitie: je kent je drijfveren en weet wat je daarmee wilt bereiken en straalt dit uit

❤︎ omgevingskennis: je weet welke functie- en organisatie aspecten je energie geven (en kosten)

❤︎ focus: je kent je verborgen schatten en weet waar die van waarde zijn

❤︎ richting: je hebt die visie vertaald naar zoekeisen waarmee je naar buiten kunt treden

❤︎ plezier: omdat ik er een feestje van ga maken 🙂

"Mijn traject verliep anders dan gepland, omdat we inspeelden op waar vanuit mij per sessie/afspraak behoefte naar was. Het fijne aan Esther vind ik dat hier ruimte voor was en dat ze het traject die we in het begin voor ogen hadden heeft omgebogen naar mijn vraagstukken en uitdagingen op dat moment. Op basis van de persoon die ik ben.
Ik vond het fijn om bij Esther te ventileren en iemand van buiten te laten meekijken met hoe ik omga met bepaalde situaties. De samenvattingen en bruikbare input tijdens elk gesprek gebruik ik nu al in mijn 'dagelijks leven', en lees ik regelmatig even door wanneer nodig. Vooral lekker pragmatisch aan de slag en de high-lights markeren is waar ik veel aan heb gehad. 
Ondanks dat ik goed dacht te weten waar mijn talenten zitten, leverde de opdrachten hierover gespreksstof op die erg bruikbaar zijn en ook een goed gevoel gaven/geven. "

Naomi, beleidsmedewerker

"De eerste afspraak vond ik spannend. Ik wist totaal niet wat er zou komen en dat maakte mij ook onzeker. Na die afspraak was het helemaal anders. Het was gezellig en alleen maar positief. Het maakt Esther niet uit wie je bent, wat je doet of wat je wilt doen. Iedereen is bijzonder en heeft mooie talenten.
De gesprekken met Esther waren open en luchtig door die sfeer was het ijs meteen gebroken en dit was elke keer zo. Elke keer was het weer leuk om te komen om de opdrachten die ik moest maken te bespreken en verder uit te diepen. Ik werd elke keer weer uitgedaagd om goed na te denken en verder te denken. Net dat beetje verder dan ik normaal zou doen. Ik heb geleerd wie ik ben en waar ik sta in het werkende leven. Het hele traject heeft me veel opgeleverd ik weet waar mijn talenten liggen en kan nu met een goed en eerlijk verhaal naar buiten. Ik zal het iedereen aanraden naar Esther te gaan. Ja, het is een investering maar dit is het meer dan waard."

Ik blijf nog even anoniem

"Wat een verhelderend proces was het coachtraject! Ik had van te voren niet gedacht dat het me zoveel verder zou helpen in het vinden van een andere baan. Ik dacht: "Oké dan weet ik straks waar ik goed in ben en dan?" Maar nu weet ik dat het heel erg veel heeft geholpen. Het is zo ontzettend waardevol als je duidelijk in kaart hebt gebracht wat je talenten zijn, dan sta je sterker in je schoenen en dat helpt enorm bij het vinden van een passende baan! Het hele proces heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en dat heb ik uitgestraald wat vervolgens weer gemakkelijker kan leiden tot een nieuwe passende functie!"

Denise

"Esthers enthousiasme, haar verschillende invalshoeken en bewustwording van de situatie heeft mij geholpen een stap in mijn carrière te zetten die ik nog niet had gedurfd. Ben nu blij dat ik hem genomen heb. Ik heb nieuwe dingen over mezelf ontdekt en die duidelijk kunnen verwoorden, waardoor ik ook een veel duidelijker beeld heb gekregen van mijn “probleemsituatie”. Het positivisme waarmee Esther alles benaderd, heeft mij ook enorm geholpen. Ben blij dat ik haar als 'begeleider' heb gehad."

Sandra

"Ik ben heel erg blij met jou, ik heb mijzelf weer gevonden. Ik heb heel veel kracht uit onze gesprekken gehaald en het heeft mij met beide benen op de grond gezet: ik laat mijzelf zien! Jouw realistische kijk op het leven en bedrijfsleven heeft mij al met al ontzettend veel gebracht. Nogmaals heel erg bedankt!"

Mirjam