De Talenten SCAN

Wil jij weten waar jij in uitblinkt en leren hoe je dat op een natuurlijke manier laat zien aan je omgeving? Ontdek het op een persoonlijke (en leuke) manier met behulp van het TalentenSCAN coachtraject.

Hoe zou jij het vinden als je…  

… precies zou weten wat jou uniek, succesvol en happy maakt in je werk? Zonder vage analyses of onpersoonlijke testjes, maar volgens een helder en praktisch stappenplan?

Op basis van de kennis en ervaring die ik de afgelopen 26 jaar heb opgedaan als leidinggevende, loopbaanadviseur en personal coach, heb ik een praktische en krachtige werkwijze ontwikkeld waarmee we jouw zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfsturing vergroten zodat je je huidige succes en plezier vast kunt houden en de juiste keuzes kunt maken voor de toekomst.

De TalentenSCAN beantwoordt vragen als..

 • Waar ben ik goed in? Waar blink ik in uit?
 • Welke taken en verantwoordelijkheden geven mij energie?
 • Wat zou ik meer naar mezelf toe kunnen trekken?
 • Wat doe ik om gezien te worden bij een promotiekans?
 • Hoe neem ik steviger mijn plek in binnen mijn team?
 • Wat vertel ik in een ambitiegesprek over mijn toekomstwensen?

De TalentenSCAN gesprekken geven je een duidelijk beeld over wie je bent en waar je voor staat. Dit inzicht in je kwaliteiten en ambitie heb je hard nodig om te anticiperen en reageren op de voortdurende veranderingen die zich in je (werk)omgeving afspelen. Jij wilt bewust keuzes maken die er voor zorgen dat jij het plezier en succes in je werk behoudt. Met de TalentenSCAN vergroot je je zelfkennis en zelfvertrouwen met meer doelgerichtheid en overtuigingskracht als effect. Het resultaat is dat je meer regie krijgt over het verloop van je loopbaan: je kunt jezelf beter profileren en ontwikkelen en houdt je plezier en succes vast.

In 5 gesprekken naar een helder beeld over jouw onderscheidend vermogen en jouw bronnen van energie.

Tijdens dit individuele SCAN traject leer je

 • wat voor moois jij te bieden hebt en waar je blij van wordt (talenten & vaardigheden)
 • waar jij energie van krijgt en waar je het op verliest
 • wat je drijft en motiveert in het werk – waarin jij je van betekenis voelt
 • hoe je helder en overtuigend verwoordt waar je kracht en toegevoegde waarde ligt
 • op welke manier jij jouw talenten bewuster en beter inzet
 • waar je op wilt sturen als je merkt dat je plezier begint weg te zakken
 • welke kritische eisen jij aan een volgende baan stelt om zeker te zijn van je succes en plezier
 • hoe je van jouw ontwikkeling een feestje maakt in plaats van een worsteling

Het coachtraject is opgebouwd uit 5 individuele consulten die we om de week in plannen. Je hebt tussen de consulten voldoende tijd om verschillende voorbereidingsopdrachten uit te voeren en de inzichten die je hebt opgedaan op je in te laten werken.

Wil jij ontdekken wat jou unieke talenten zijn? En wil je weten of de TalentenSCAN je hierbij kan helpen? Leg je situatie aan me voor, dan kijk ik met je mee tijdens een oriënterend kennismakingsgesprek. Via contact kun je me het gemakkelijkst bereiken om een afspraak in te plannen.

Voordat ik bij Esther kwam was ik al enige tijd in mijn hoofd bezig met verschillende vragen over WAT ik qua werk nu eigenlijk wilde. Bovendien heb ik door persoonlijke omstandigheden nogal een gat in mijn cv en dat maakt het er niet makkelijker op om weer aan de slag te komen. Van wat mensen in mijn omgeving had ik gehoord over Esther en na haar zelf ook een aantal keren te zijn tegengekomen heb ik haar gebeld voor een intake gesprek.
Wat een leuk eerste gesprek! Esther stelde me direct op m’n gemak en we kwamen al snel bij de kern van mijn vragen. Na haar uitleg wat ze voor mij kon betekenen besloot ik het traject in te gaan. En ik heb daar geen moment spijt van gehad.

 

In de loop van de gesprekken ben ik steeds meer over mezelf te weten gekomen. Sommige dingen wist ik eigenlijk wel en andere vond ikzelf eigenlijk niet echt bijzonder maar door er anders naar te kijken kwam ik daar op terug. Het heeft mij duidelijk gemaakt dat ik over unieke (werk) eigenschappen beschik waar ik absoluut wat mee wil doen. Het enthousiasme en optimisme van Esther, haar ’toegankelijkheid’, het eruit pikken van de juiste woorden en het doorvragen hebben hierbij een enorm grote rol gespeeld. De opbouw van het traject met behulp van het werkboek en de verslagen van onze gesprekken bieden een goede houvast en zorgen ervoor dat je uiteindelijk bij de kern komt. Erg prettig.

 

Onlangs heb ik het traject bij Esther afgesloten en ga nu verder op het pad dat we besproken hebben. Het is en blijft spannend en de uitkomst is absoluut nog een open eind maar ik weet nu wel wat mij blij en enthousiast maakt, waar ik goed in ben en waar ik uiteindelijk wil komen.

 

judith

Judith

 

 

 

Wat anderen aanzette om de TalentenSCAN te doen

Patrick, boekhoudkundig medewerker, 42 jaar:

Is na zijn studietijd van de ene in de andere baan gerold. Heeft eigenlijk nooit gesolliciteerd, want hij is altijd gevraagd om in de nieuwe functie te komen werken. Heel mooi allemaal, maar nu hij zelf de kriebels krijgt weet hij niet goed hoe hij te werk moet gaan.

Zijn vraag: “Waar ben ik nou eigenlijk goed in en hoe vertel ik daar over tegen anderen? Ik heb het gevoel dat iedereen kan wat ik kan..”

Ilja, projectmedewerker ICT, 28 jaar:

Is bij een nieuw bedrijfsonderdeel aan de slag gegaan in een zich nog te vormend team. Heeft in eerdere teamsamenstellingen gemerkt dat ze zich de kaas van het brood laat eten en dat wil ze dit keer niet weer laten gebeuren.

Haar vraag: “Hoe neem ik meteen vanaf dag één de juiste plek in dit team in? Ik wil mijn invloed meer laten gelden, maar weet niet goed hoe (en vanuit welke talenten) ik dan aan kan pakken.”

Hasan, intern opleider, 34 jaar:

Werkt bij een grote organisatie die flink in beweging is. Hij ziet om zich heen banen verdwijnen door verdergaande automatisering. Zijn functie staat nog niet op de tocht, maar hij wil wel al gaan nadenken over zijn toekomst zodat hij snel in actie kan komen als hij wel boventallig wordt.

Zijn vraag: “Wat maakt mij succesvol en waar haal ik mijn energie uit? Wat wil ik terugvinden in een toekomstige functie om er zeker van te zijn dat ik de juiste baan aanneem als ik zelf besluit zelf te vertrekken (voordat ik moet).”

Monique, assistent makelaar, 38 jaar:

Heeft net een promotie binnengehaald en gaat over een maand starten in haar rol als makelaar.

Haar vraag: “Hoe zorg ik er voor dat ik waarmaak wat anderen in mij zien? Ik heb mezelf blijkbaar goed verkocht maar heb ook een angst om door de mand te vallen straks. “

De TalentenSCAN omvat:

 • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
 • 5 persoonlijke coachconsulten (90 min.)
 • het werkboek ‘Ontdek je talenten & ambities’
 • deelname aan een geautomatiseerde talententest
 • toegang tot door LoopbaanIMPULS ontwikkelde testlijsten
 • verwijzingen naar relevante artikelen op Loopbaanbieb.nl
Onderdel van de LoopbaanBOOST is het gebruik van de loopbaan materialen

Na afloop van de TalentenSCAN heb je

❤︎ zelfkennis: je weet waar jij sterk en onderscheidend in bent en wat je plezier geeft

❤︎ zelfvertrouwen: je voelt je overtuigd over jezelf en waar jij voor staat

❤︎ ambitie: je kent je drijfveren en weet wat je daarmee wilt bereiken en straalt dit uit

❤︎ omgevingskennis: je weet welke verantwoordelijkheden je energie geven (en kosten)

❤︎  focus: je kent je verborgen schatten en weet waar die van waarde zijn

❤︎ richting: je hebt die visie vertaald naar zoekeisen waarmee je naar buiten kunt treden

❤︎ plezier: omdat ik er een feestje van ga maken 🙂