Judith Brandwagt ★ designer/illustrator

  |   de carrièreSWITCH van..., positieve impuls

Ik geniet van het verhaal van een vrouw die haar hart volgt, daar dappere keuzes voor maakt en met trots vertelt over het rijke en vrije gevoel dat dat geeft. Ik deel die inspirerende verhalen met je in het CarrièreVrouw om te Zoenen inspiratieportret.

Ik zag Judith staan op Flavourites live, een super leuk event waar je creatieve webshops en hun eigenaren fysiek kunt ontmoeten en bewonderen. Zij stond daar met design-partner Ans om hun webshop Koe op Zolder te presenteren. Ik werd hun stand ingezogen door hun prachtige lifestyle- en kunstartikelen, en al snel kwam ik met Judith in gesprek. Een vrouw naar mijn hart!
Ze stond daar, met beide benen stevig op de grond, te stralen van binnenuit. Blij met wat ze heeft neergezet, hoe ze haar creativiteit vorm heeft gegeven en trots op haar eigen lef.
Laat je inspireren door haar verhaal..

zij: Judith Brandwagtdesigner/illustrator en ondernemer bij koeopzolder.nl + bykoz.nl

zegt: Doe de dingen die je wilt doen, nú!

Judith, hoe ziet jouw carrière om te zoenen er uit?

Ik heb twee merken (koeopzolder.nl en bykoz.nl) met zelfontworpen lifestyle- en kunstartikelen (gifts). Dat doe ik deels samen met Ans Bosman en deels alleen. Ik ben én veel bezig ben met het bedenken en vormgeven van nieuwe ideeën – het creatieve – én met het op de markt zetten van mijn creaties – het zakelijke.

Wat maakt jouw carrière ‘om te zoenen’?

Het feit dat ik nu helemaal mijn creativiteit kan uiten. Alles wat ik doe komt puur voort uit mijzelf. Dat maakt het soms ook wel moeilijk, maar geeft zoveel voldoening.

Wat deed je hiervoor?

Ik heb ‘Illustratie’ en ‘eerste graads docent beeldende vorming’ gestudeerd aan de Kunstacademie. Ik ben daarna gaan werken als free lance illustrator en combineerde dat met een baan in het onderwijs; eerst op het middelbaar en daarna op de basisschool.

Wat was je aanleiding om het roer om te gooien?

Zo’n 10 jaar geleden begon mijn creativiteit hard aan te kloppen. Het wilde er meer uit komen en daar heb ik naar geluisterd. Ik ben gestopt met werken, dat kon door onze thuissituatie ook, en ik heb uren doorgebracht achter de tekentafel. Allerlei ideeën die al een tijdje in me rond borrelden, kregen toen gestalte. Ik had niet voor niets de Kunstacademie gedaan, toen al wilde ik / moest ik mijn creativiteit kwijt. Maar dat gaat lastig als je én een andere baan hebt, én jonge kinderen. Ik moest er echt ruimte voor maken, wilde dat ook, om weer helemaal in mijn element te zijn.

Hoe ben je tot deze keus, je huidige carrière invulling, gekomen?

Dat is heel grappig gegaan. Ik had voor mijn dochter een rugzak gemaakt. Eén die blijkbaar nogal aansloeg want ik kreeg vaak de vraag gesteld: “Waar heb je die gekocht?”.

 

dochter-met-de-oehoebag

 

Lang verhaal kort: ik besefte me dat ik een leuke eigen smaak had waar anderen ook blij van werden. Daar moest ik dan maar wat mee gaan doen ☺ En zo heeft die situatie geleid tot het oprichten van twee merken en vullen van mijn webshops. Ik bedenk welke dingen ik nog mis in mijn huis of leven, ga die dan (laten) maken en bied ze ook aan de wereld om mij heen aan.

Kom je nog aan een privéleven toe met die leuke carrière van je?

Daar doe ik bewust mijn best voor. En ja, dat lukt. Ik merk steeds meer hoe belangrijk ik het vind dat wij met ons gezin op onze paar vierkante meters in deze wereld, gelukkig zijn. Dat betekent dat ik af en toe even onze deuren sluit en dat we bewust met elkaar ‘binnen’ zijn. Ik zie mezelf echt als een wereldbewoner. Ik ben wel een global type. Juist tegelijkertijd me ook heel bewust te zijn van het geluk en de liefde in/op mijn eigen postzegel, brengt voor mij alles in balans.

Welke puzzel heb je nog af en toe?

Ha, nou, de vervelende bijkomstigheid dat ik als creatief ondernemer het gevoel heb dat het nooit klaar is. Ik ben een perfectionist en dat maakt dat ik weinig stil sta en geniet van wat ik allemaal al bereikt heb. Mijn man wees me daar laatst weer op: “Kijk nou Judith, je hebt in een jaar tijd twee merken opgezet!”. Tja, dat is nogal wat als je het zo zegt, bedacht ik me. Ik zie vooral wat ik allemaal nog wil bereiken in de toekomst. En dat is ook mooi natuurlijk, maar meer waarderen wat ik al heb neergezet.. dat blijft voor mij de uitdaging.

Snuffel vooral eens rond op de beide sites van Judith voor bijvoorbeeld deze mooie creaties..  Of volg haar via Facebook, dan komen ook de mooiste plaatjes voor bij in je tijdlijn.

Wil jij ontdekken waar jouw speciale toegevoegde waarde ligt en op welk plek jij het best tot je recht komt? Ik help je er graag mee. Kijk bij diensten op welke wijze ik je daar mee kan helpen, of stuur me een bericht met je vraag.

Mijn inspiratieverhalen en carrièretips rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de CarrièreBOOSTs
Voornaam

E-mailadres