Karin Hornstra ★ Virtual classroom expert & businesscoach

  |   de carrièreSWITCH van..., positieve impuls

Ik geniet van het verhaal van een vrouw die haar hart volgt, daar dappere keuzes voor maakt en met trots vertelt over het rijke en vrije gevoel dat dat geeft. Ik deel die inspirerende verhalen met je in het CarrièreVrouw om te Zoenen inspiratieportret.

Met veel plezier stel ik aan je voor: Karin Hornstra. Ik kwam haar (online) tegen in mijn zoektocht naar: hoe zet ik nou op een solide manier een online programma in elkaar. Inmiddels heb ik haar ook in real life ontmoet en wat is me dat goed bevallen!

 

Karin is een heerlijke Noord-Nederlands-nuchtere vrouw met enorm veel kennis op het gebied van online ondernemen die je graag leert hoe je al je ideeën omzet in praktische en werkbare middelen. Karin heeft haar werkinvulling – heel krachtig – helemaal naar haar eigen believen ingericht en dat is haar aan te zien: zo kalm en stralend als ze overkomt, dat wil iedereen wel. Hoe en welke switch ze maakte, lees je hieronder

zij: Karin Hornstra, Virtual Classroom expert en business-coach voor online trainers bij karinhornstra.nl

zegt: Ik bepaal waar, wanneer, hoe en met wie ik werk. Dat heet ‘genieten’.

is: ondernemend ✿ innovatief ✿ gedreven

Karin, hoe ziet jouw carrière om te zoenen er uit?

Ik leer trainers hoe ze hele interactieve, persoonlijke trainingen kunnen geven in een Virtual Classroom, dus in een online trainingsruimte, met alle faciliteiten die je in een gewone trainingsruimte ook hebt. Alleen de koffie en de thee, dat lukt niet online, daar moet iedereen zelf voor zorgen.

 

Naast dat ik me gespecialiseerd heb in virtual classrooms ben ik heel goed thuis in allerlei online leeromgevingen en tools, met als gevolg dat ik veel vragen voor ondersteuning kreeg van trainers die na maanden hard buffelen en het uitgeven van veel geld nog steeds die geweldige online training niet hebben kunnen lanceren.

 

Dat is de reden dat ik dit jaar ben gestart met coaching-trajecten, specifiek voor trainers die door alle online mogelijkheden door de bomen het bos niet meer zien. Ik ondersteun ze bij het ontwikkelen van een strategie, bij het maken van onderbouwde keuzes, en ben het steuntje in de rug dat ze soms nodig hebben om nu door te pakken.

Wat maakt jouw carrière ‘om te zoenen’?

karin werkt online vanuit malagaIk werk volledig online, vanuit mijn huis in Peperga. Of vanuit de tuin als de zon schijnt, vanuit onze tot camper omgebouwde bus deze zomer, of, zoals afgelopen winter, twee maanden vanuit de zon in Malaga. Ik heb voor mezelf een situatie gecreëerd waarin dit mogelijk is.

Wat deed je hiervoor?

Ik was interim-manager bij zorgverzekeraars, ziekenhuizen en zorginstellingen.

Wat was je aanleiding om het roer om te gooien?

Een aantal redenen waarvan de vele kilometers in de auto, jaren van 75.000 kilometer, reken maar eens uit hoeveel werkweken dat is, wel de belangrijkste is.

Hoe ben je tot deze keus, je huidige carrière invulling, gekomen?

Bij veel van mijn interim-opdrachten zat een opleidings-of ontwikkelvraagstuk, en waar dat mogelijk was vulde ik dat zelf, of samen met collega’s in. In de zorgsector merkte ik hoe lastig het roostertechnisch soms is om medewerkers de al dan niet verplichte trainingen te laten volgen. En zo kwam e-learning op mijn pad. Ik ben opleidingen gaan volgen en heb drie jaar geleden na mijn laatste interim opdracht het roer volledig omgegooid. Ik ben gestopt en heb mezelf een jaar de tijd gegeven om een nieuwe business op te bouwen. Gelukkig met succes!

Kom je nog aan een privéleven toe met die leuke carrière van je?

Ja! Samen twee maanden in de winter in Spanje, waar ik natuurlijk gewoon online werkte, maar ook veel dagen heerlijk in Torremolinos aan het strand op een terrasje zat. En doordat ik zelf bepaal wanneer ik werk is er voldoende tijd om samen te genieten, met onze boxer pup te wandelen en in de tuin (moestuin, hobby) te werken.

Welke puzzel heb je nog af en toe?

Die enkele keer dat ik me de afgelopen jaren liet verleiden om toch weer in auto of trein te stappen om klanten in het midden of westen van het land te ondersteunen maakte dat ik direct weer wist waarom ik voor mijn online business heb gekozen.

 

Ik reis niet meer vijf uur naar Utrecht heen en terug voor een paar declarabele uren. Reisuren rekende ik al snel als adviesuren en ik merkte dat ik ook daar niet blij van werd. Ik liet klanten soms de keuze, waarbij het voorkwam dat mijn keukentafel vol zat met een groep trainers uit Beverwijk. Ook dat doe ik niet meer. Voor mijn VIP trainingen en voor wie écht naar mij toe wil komen heb ik een perfecte VIP-locatie in Steenwijk, voor mij een kwartier rijden. Het blijft soms een puzzel om klanten ervan te overtuigen dat mijn coaching en ondersteuning online net zo effectief is, sterker nog, vaak effectiever.

 

Ik heb hier een aantal krachtige keuzes in gemaakt, en het blijft voor mij een uitdaging om ‘nee’ te blijven zeggen. Regelmatig krijg ik de vraag of ik ergens een presentatie wil houden. Ja, dat wil ik wel, maar dan wel online. En willen jullie dat niet? Dan doen we het gewoon niet. Dus… kom je me toch ergens tegen op locatie, weet dan dat het iets is dat voor mij heel bijzonder is, en dat ik hier een bewuste keuze voor heb gemaakt.

Binnenkort (juni) biedt Karin een gratis video training ‘De bouwstenen van een online training‘ aan. Ik ga die beslist volgen! Ik heb die van mij nog niet klaar en vind het waardevol om alle aanvullende inzichten die ik van haar mee kan pakken te gebruiken. Wil jij daar ook aan meedoen? Schrijf je dan in voor haar nieuwsbrief: via die weg laat ze je weten als het zover is en je je in kunt schrijven.    

Wil jij ontdekken waar jouw speciale toegevoegde waarde ligt en op welk plek jij het best tot je recht komt? Ik help je er graag mee. Kijk op de website pagina Carrière College op welke wijze ik je daar mee kan helpen, of stuur me een bericht met je vraag.

Mijn inspiratieverhalen en carrièretips rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de CarrièreBOOSTs
Voornaam

E-mailadres