Liesbeht van der Velden werd initiator van Buutvrij

Liesbeth van der Velden ★ initiator van Buutvrij

  |   de carrièreSWITCH van..., positieve impuls

Ik geniet van het verhaal van een vrouw die haar hart volgt, daar dappere keuzes voor maakt en met trots vertelt over het rijke en vrije gevoel dat dat geeft. In februari 2016 publiceerde ik het carrièreswitch-verhaal van Liesbeth van der Velden (hier onder nog te lezen). Nu, nog geen jaar later, klim ik in de pen omdat ze al weer een nieuwe stoere stap heeft gezet.

Liesbeth van der Velden heeft gedaan wat ik zo mooi vind om te zien aan ondernemende, bruisende geesten: zij blijft maar doorgaan met fantaseren en creëren. Ik trof haar in 2015 bij Flavourites Live waar zij vanuit haar snoepige roze caravan heerlijke thee en verrukkelijke lekkernijen verkocht (de witte chocolade cheesecake was waanzinnig!). Ik ben met haar gaan praten en werd geraakt door haar gedrevenheid en passie. De column die daaruit voortvloeide over hoe zij tot haar carrièreswitch was gekomen lees je als je naar beneden scrollt.

 

ontmoetingsplekKort geleden heeft Liesbeth haar focus verlegd en is ze gestart met het lanceren van een nieuw concept in haar woonplaats Best. Buutvrij heet het: een inspirerende plek in de natuur waar mensen gezellig samenkomen met fijne horeca, een verrukkelijke winkel, workshops en moestuintjes. Een opzet waar ik héééél blij van word! Ik kan je echt aanbevelen om haar website buutvrij.info te bekijken. (Wie weet word je zo enthousiast dat je een steentje bij wilt dragen aan haar crowdfunding campagne..). Ik stel haar graag verder aan je voor …

buutvrijzij: Liesbeth van der Velden, bedenker en uitroller van foodconcepten bij Buutvrij foods & goods (en ook nog de theetantes.com)

is: ondernemend ✿ creatief  ✿ vrolijk ✿ enthousiast

zegt: Samen delen maakt de wereld mooier!

Haar carrièreswitch verhaal van februari 2016..

Liesbeth, hoe ziet jouw carrière om te zoenen er uit?

Op dit moment zit ik in een tussenfase. Op mijn 27e ben ik de lunchroom Pink Lemon gestart in ‘s Hertogenbosch. Dat was erg leuk om te doen, veel geleerd en leuke mensen ontmoet. Na 11 jaar was het tijd voor iets anders en heb ik het verkocht. Ik had nog zoveel plannen en ideeën. Momenteel ben ik vooral actief met de Theetantes; een roze rollende keuken die op festivals e.d. staat met koffie, thee en taartjes.

Wat maakt jouw carrière ‘om te zoenen’?

Dromen waarmaken! Het lef hebben om te doen wat je wilt doen en als dat dan een succes is ……. wauw!! Dat geeft zoveel energie en doorzettingsvermogen. Alles is mogelijk!

Wat deed je hiervoor?

Voor Pink Lemon en de Theetantes werkte ik als intercedente. Ik wist dat ik zelfstandig wilde werken en door deze baan heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van personeel, contracten ed.

Wat was je aanleiding om het roer om te gooien?

Doen wat je wilt doen, niet denken ‘had ik maar’.

Hoe ben je tot deze keus, je huidige carrière invulling, gekomen?

Ik miste zelf een leuk tentje met een leuke kaart in plaats van een saai broodje kaas. Na veel rondkijken heb ik een plan gemaakt en was het: GAAN

Kom je nog aan een privéleven toe met die leuke carrière van je?

Natuurlijk! Dat maakt het om te zoenen. Ik kan zelf mijn uren bepalen, mijn deadlines en regels. Heerlijk 🙂

Welke puzzel heb je nog af en toe?

Ik wil me blijven ontwikkelen, rondkijken en mezelf gemotiveerd houden door naar beurzen te gaan, bij andere plekken te gaan kijken ed.

Wil je weten waar De Theetantes zijn en uitgenodigd worden voor hun theefeestjes? Word dan lid van hun theekransje door je in te schrijven op de theetantes-site.