over Esther

Hi, ik ben Esther Esselbrugge

loopbaancoach & talentontwikkelaar

(maar ook moeder & echtgenote & voorzitter & fanatiek lezer)

en weet je wat mijn wens is?

om zo veel mogelijk mensen te inspireren en te leren om

❤︎  te staan voor al het moois wat ze te bieden hebben
❤︎  en dit stralend tot uiting te laten komen in hun werk
❤︎  door bewuste keuzes te maken binnen hun loopbaan.

ik ben

53 jaar, getrouwd met Jos en moeder van 2 volwassen dochters. Ik ben een rasecht mensen-mens; deel graag mijn liefde en positiviteit met anderen. En ik ben een ideeënmachine met een groot voorstellingsvermogen: ik zie altijd een mogelijkheid.

ik wil

graag mijn bijdrage leveren om mensen te laten staan en stralen voor wie ze zijn en wat ze doen. Ik weet hoeveel energie en (levens)kracht het geeft als je met waardering naar jezelf kunt kijken en dat trots deelt met je omgeving.

ik vind

het veel effectiever om je kracht te ontwikkelen als je een doel wilt bereiken, dan om op je zwakte te richten. Dat wil niet zeggen dat ik voorbij ga aan valkuilen of hindernissen, maar wel dat mijn focus ligt op het versterken van bestaande en nieuwe mogelijkheden in een mens.

ik kan

bevragen, luisteren, meedenken, spiegelen, verduidelijken, improviseren, confronteren, lachen, helikopteren, samenvatten, prikkelen, uitleggen, fantaseren, motiveren, geruststellen, ordenen, inleven, ombuigen, adviseren.. o, en coachen..

ik doe

niets liever dan mensen begeleiden en inspireren in hun persoonlijke groeiproces. Het doet iedere keer weer iets met me als ik zie dat het zelfvertrouwen en plezier van mijn cliënt groeit. De power of de rust die dan zichtbaar en voelbaar wordt, daar geniet ik van.

ik werk

sinds 2005 als zelfstandig Noloc erkend loopbaancoach vanuit mijn bureau LoopbaanIMPULS. Mijn lievelingsklanten zijn mensen die hun werk graag zien als een energiebron. Mensen die de regie willen nemen op de kwaliteit van hun carrière, maar niet weten hoe.

Deze 6 statements maken onderdeel uit van het Carrièrepaspoort dat ik heb ontwikkeld.

Ze zijn een waardevolle basis voor de netwerk- of sollicitatiegesprekken die je gaat voeren.

Het leren vullen van je eigen Carrièrepaspoort is een vast onderdeel van mijn coachprogramma’s.

Mijn bedrijf LoopbaanIMPULS ontstond vanuit mijn eigen behoefte

In de beginjaren van mijn carrière – toen ik werkte als intercedent bij Timing en teamleider bij Achmea – sprak ik veel mensen die zich stuurloos voelden als het ging om het verloop van hun carrière. Ze konden niet of nauwelijks benoemen waar ze enthousiast van werden, hadden daardoor moeite om hun ambitie uit te spreken en voelden hun zelfvertrouwen ook nog eens wegzakken. Ik herkende hun gevoel maar al te goed – ervaarde destijds hetzelfde.

 

Tegelijkertijd merkte ik wel dat ik deze mensen inzicht, inspiratie en kracht mee gaf tijdens de persoonlijke gesprekken die ik met hen voerde. Dat had ik te danken aan mijn inlevingsvermogen gecombineerd met mijn positiviteit en grote mensenkennis. Ik merkte ook dat niet alleen zij daar blij van werden, maar ik zelf ook. Daar wilde ik meer mee doen en meer mensen mee helpen!

 

En zo kwam het dat ik in 2005 Impuls heb opgericht. Een coachbureau dat je helpt om de krachtigste versie van jezelf te zijn en te laten zien. Wil je meer beeld bij mijn opleidingsachtergrond en ervaring krijgen? Dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel.

De keus om m’n hart te volgen en – hoe spannend ook – een eigen bedrijf te beginnen heeft me veel gebracht. De rijkdom die ik ervaar nu ik doe waar mijn talenten volledig in tot hun recht komen, is groot! Ik heb inmiddels honderden mensen begeleid in hun zoektocht van telefoniste tot directeur, van verzorgende tot techneut en van vrijwillig werkzoekende tot noodgedwongen werkzoekende.

 

Ik durf op basis van die ervaring met een gerust hart te beweren: “Ik ontdek bij iedereen die ik spreek zijn/haar mogelijkheden en inspiraties!”

Mijn persoonlijke en professionele kracht
is het losmaken van creativiteit (scheppingskracht)

door je zonnetje van binnenuit te laten schijnen.

Het klinkt allemaal misschien wel een beetje eigenwijs wat ik over mezelf schrijf, maar weet je: ik heb gemerkt dat het trots vertellen over mijn talenten en ze (schaamteloos) inzetten, mij én mijn omgeving succes en plezier oplevert. Meer dan wanneer ik ze klein houd en voor mezelf. Ik nodig je van harte uit ook op deze manier voor je eigen kunnen te gaan staan. Je zult er verrast van staan hoe positief en bevestigend je omgeving er op zal reageren..

Wat mijn talenten dan zijn? Ik laat je ze zien aan de hand van tekeningen die ik heb gemaakt van de 34 talenten uit de Strengthsfindermethode.

Relatievorming
WOO
Positivisme
Aanpassingsvermogen
Ideeënvorming

Weten waar jouw persoonlijke en professionele kracht ligt?

Kijk bij DIENSTEN hoe ik je daar bij kan helpen..

Anderen over Esther

Professionele én persoonlijke vitaliteit
Esther laat je zaken vanuit een ander gezichtspunt bekijken en helpt je zo je eigen weg te vinden. Dat werkt verhelderend en geeft zelfvertrouwen.

 

Esther is kritisch opbouwend met veel inlevingsvermogen. Persoonlijk en professioneel. Betrokken en behulpzaam, zonder betuttelend te zijn. Zij gaat uit van het positieve in de mensen en helpt je bewust te worden van je eigen kwaliteiten. Een traject met Esther geeft energie en inspireert!

Linda, Assen – Sales manager

Wat werk je lekker gestructureerd
“Complimenten voor hoe je het werkboek en de testhulpmiddelen hebt opgezet, zeer efficiënt, wat mij zeer aanspreekt!

 

Het is voor het eerst dat ik gemotiveerd werd om alle puzzelstukje bij elkaar te leggen, alleen de afbeelding van de puzzel is nog niet scherp genoeg…

 

Ik wil dan ook graag een afspraak maken voor een skypeconsult.”

 

Johan, Nederweert (L) – Solution architect