Blog

Robin Kastermans maakte een radicale ommezwaai in zijn carrière

Robin Kastermans ★ social entrepreneur en inspirator

  |   de carrièreSWITCH van..., positieve impuls

Ik geniet van het verhaal van een man die zijn hart volgt, daar dappere keuzes voor maakt en met trots vertelt over het rijke en vrije gevoel dat dat geeft. Laat je inspireren door het Carrière om te Zoenen portret van Robin.

Met veel plezier stel ik aan je voor: Robin Kastermans. Hij is de trotse eigenaar van een carrière om te zoenen. Robin en ik zijn in contact met elkaar gebracht door een gezamenlijke kennis. Die zag een sterke overeenkomst in ons beide als het gaat om enthousiast en creatief ondernemen. Wat had die kennis het bij het juiste eind!

 

Zoals Robin in het leven staat, zo puur en wijs en zo gepassioneerd in het delen van zijn lessen met anderen – ik vind het prachtig! Lees in het interview welke bijzondere stappen hij heeft gezet in zijn jonge carrière.

hij: Robin Kastermans, werkt met mensen samen om waardevolle relaties te starten en te groeien met andere mensen bij WeSocialWOMEN & WeSocialMEN.

is:  (weer) een mensenmens  ✿ creatief  ✿  visionair

zegt: (meerdere keren per dag) “Wat vraagt het leven aan mij?”

Robin, hoe ziet jouw carrière om te zoenen er uit?

Simpel gezegd: ik inspireer mensen.

 

Iedere dag is anders, daar houd ik van. Het ene moment werk ik met iemand 1op1 samen, het andere moment schrijf verder in mijn boek. Dan sta ik voor en werk ik samen met een groep, en weer een ander moment ga ik de bossen in om tot mijzelf te komen en om ideeën op te doen hoe we met ons team de community van WeSocial kunnen doorontwikkelen.

 

Wat wij doen is dat we met mensen samenwerken om waardevolle relaties te starten en te groeien met andere mensen. Hierin versterken wij hun sociale, emotionele en persoonlijk leiderschap skills. Het resultaat is een vrijer en liefdevoller jij. Daarom onze visie (in het Engels want dat klinkt mooier): “We see a world where we all connect and share ourselves as one.”

 

Het resultaat is dat zij makkelijker uit hen comfort zone stappen; omgaan met meningen van derden en afwijzing; contact leggen en gesprekken openen met mensen tot en met het creëren van waardevolle relaties met anderen. Dit is ons startpunt, echter staan we voor algehele persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent ook de relatie met jezelf, en de relatie met het leven.

 

Uit de comfort zone stappen is wat we ECHT doen. Ja, buiten op straat! Om een indruk te krijgen, zie hier een van onze WeSocial videos.
wesocialcommunity

Wat maakt jouw carrière ‘om te zoenen’?

Heel eerlijk, ik had niet gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden! Ik word enorm uitgedaagd om te groeien en ondanks de ups and downs kijk ik hier met veel plezier op terug. Dat ik ondernemende kwaliteiten had wist ik wel van toen ik klein was met al m’n ideeën en acties. En hoe fijn ik het helpen van mensen vind, daar geniet ik van. Vooral als zij de acties nemen waardoor zij resultaten behalen die ik dan voor hen zie – en daar ook over wordt verbaasd.

 

Ik kan nu vanuit mijn hart leven. Vanuit mijn purpose waarom ik hier ben. Bijzondere shit.

Wat deed je hiervoor?

Totaal wat anders natuurlijk, goh… 😉  Ik heb accountancy gestudeerd en naast mijn studie werkte ik part-time bij een van de grootste accountancy kantoren. Tijdens het schrijven van mijn afstudeerscriptie kreeg ik een contract aangeboden om daar full-time te gaan werken plus een universitaire studie. Hoewel ik daar trots op was besloot ik om hier niet op in te gaan en te kiezen voor wat ik voelde van binnen. Enorm spannend was dat natuurlijk en als ik terugkijk – zoals ik nu doe tijdens het typen – is dit het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik kan mijzelf echt niet meer voorstellen zo achter een bureau 9 tot 5.

 

Kijk, het is daar perfect geregeld en ik ben hen enorm dankbaar voor de groei, gezelligheid en tijd dat ik daar was. Wanneer dit voor iemand is die daar past, super! Echter past dit niet bij mij en daar heb ik naar durven luisteren ondanks de ‘zekerheid’ die geboden werd.

Wat was je aanleiding om het roer om te gooien?

Niet zozeer één aanleiding. Het was een opstapeling van meerdere momenten. Eén was dat ik na lang denken durfde te erkennen dat ik niet gelukkig zou worden als accountant. Andere was dat ik mijzelf de vraag stelde: “Als ik al het geld en tijd had van de wereld, wat zou ik dan willen doen?” Direct mijn eerste antwoord – en ik kan dat moment nog zo voor de geest halen – “Mensen motiveren”. Zo ben ik dus gestart en inmiddels is dit getransformeerd naar mensen inspireren.

Hoe ben je tot deze keus, je huidige carrière invulling, gekomen?

Een jaar voor mijn definitieve besluit heb ik een training om uit mijn comfort zone te stappen en om contact te leggen met een vrouw op straat gevolgd in Keulen. Ik wilde leren omgaan met de mening van derden, afwijzing en ik wilde gewoon lekker mijzelf kunnen zijn zonder mij te richten op een resultaat. Vanuit wat baggage die ik inmiddels heb losgelaten kon ik vrij verlegen zijn, hier wilde ik vanaf! Deze training zag ik als een manier om mijzelf hierin verder te helpen. Eerlijk waar: ik heb mij na twee uur op die training nog nooit zo vrij gevoeld.. Zo wilde ik mijn leven leven en dit wilde ik doorgeven!

 

Dit heb ik doorgezet waarna ik ook nog naar Belgrado ben gevlogen naar dezelfde mentor. Hierin ging het de diepte in wat betreft sociale en emotionele skills. Met verdere ervaringen, andere mentoren en mijn eigen visie en missie heb ik dit doorontwikkeld en helpen wij nu vrouwen en mannen zoals hierboven gezegd. Tevens stappen we per heden ook naar bedrijven toe waar we BETA trainingenwillen geven gebaseerd op de ervaring die we hebben. Ik heb de reis doorlopen, net als mijn collega, dus ik spreek vanuit mijn ervaring. Mensen die wij helpen, ik weet precies hoe zij zich voelen en wat zij denken puur omdat ik dit zelf ook heb gehad.

Kom je nog aan een privéleven toe met die leuke carrière van je?

Haha, leuke vraag. In de beginperiode dat ik zelfstandig werd (Q3 2015) to-taal niet. Ik dacht dat ik keihard moest werken en zoveel mogelijk uren moest maken omdat ik bang was dat ik het anders niet zou redden. Weken van 80 uur waren de regel. Natuurlijk sloeg dit nergens op en vergat ik mijzelf hierin. Maar goed, aldoende leert men zeggen ze 🙂

 

Inmiddels is dit veel minder en voel ik snel wanneer werk/privé in balans is. Ik heb geen vaste werkdagen meer, zet zelfs in de ochtend geen wekker! Ik deel mijn leven met Sofie en chill met haar, ik chill met vrienden en familie, speel voetbal in Amsterdam, ga naar de sportschool, lees boeken, mediteer en zo nu en dan een weekend weg.

 

Dus ja, nu kom ik weer toe aan mijn privéleven 😉

Welke puzzel heb je nog af en toe?

De puzzel om ‘niets te doen’. Om puur vanuit authenticiteit en zuiverheid te werken. Natuurlijk blijf ik mijzelf doorontwikkelen waar ik van geniet. Ik ben gewend om keihard te werken en te presteren. Dit ben ik aan het loslaten en dit vraagt vertrouwen in het onbekende. Inmiddels heb ik genoeg ervaring met het onbekende dus stap voor stap groei k hierin. Dit geef ik dan weer door zodat ik mensen steeds beter en beter kan empoweren.

 

Daarbij, geduld is niet mijn sterkste kant. Hierin groei ik, maar ik zie dit nu als mijn grootste puzzel. Ik ben benieuwd wat voor antwoord ik hier over een half jaar op zal geven. Iedere dag leer ik weer en dat gaat niet anders worden, lekker!

WeSocialWOMEN & WeSocialMEN staan voor drie kernwaarden: het nemen en geven van volledige verantwoordelijkheid, onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze vrijheid. Wanneer je hiervoor durft te kiezen kan jouw leven veranderen op de manier die je voor ogen hebt.

 

wesocialmen

 

Wil jij ontdekken hoe het voor je zou zijn als je ‘uit de comfort zone stapt’ en welke deuren dat voor je opent? Robin kijkt graag met je mee. Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor een introductieworkshop of een gesprek via hello@wesocialcommunity.com. (Ondanks de Engelse voertaal op zijn websites kan dat gewoon in het Nederlands 😉  )

Wil jij ontdekken waar jouw speciale toegevoegde waarde ligt en op welk plek jij het best tot je recht komt? Daar help ik je dan weer graag mee. Bijvoorbeeld met behulp van het individuele coachtraject: LoopbaanSWITCH. Klik op die naam om meer te lezen over het traject of stuur me een bericht met jouw specifieke vraag.