een succesvolle loopbaan valt of staat met jouw uitstraling

Versterk je innerlijk vuur en straal!

  |   gastcollege, loopbaan ontwikkel tips

Greta Krijgsman is businesscoach vanuit haar eigen bedrijf bgreat in business. Ik heb haar leren kennen bij Business Moms, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers. Greta is het levende voorbeeld van een vrouw die met veel passie onderneemt en die vrouwen in haar omgeving goed aan weet te steken met haar energie, enthousiasme en prikkelende vragen. Ik vind het super dat Greta in haar gastcollege iets van haar power aan mij en jou mee wil geven.

Stel je toch eens voor dat dat wat je werkelijk wilt wél mogelijk is….

Als je niet zou kunnen falen, als je geen angst, geen onzekerheid, geen twijfel zou kennen. Als je jezelf niet kleiner zou houden dan je werkelijk bent. Wat zou dat betekenen voor jouw bedrijf, voor jouw cliënten, voor je omgeving, voor je gezin? Hoe zou je leven er dan uitzien?

Mijn naam is Greta Krijgsman en ik ben BusinessCoach voor vrouwelijke ondernemers. Ik ben enorm gefascineerd door de werking van ons brein en de kracht van onze gedachten. Ons potentieel is ongekend, we zijn tot zoveel in staat en toch…. Toch zijn we geneigd onszelf klein te houden, ons in te houden. Wie ben ik om… denken we dan.

Dat vind ik zoooo jammer! Jammer voor onszelf, ons eigen leven, ons eigen geluk, maar ook voor dat wat we samen kunnen bereiken voor de toekomst, voor de wereld, voor onze kinderen…

 

We hebben allemaal een vuur in ons, een vuur dat ons drijft. Een vuur dat verwarmt, verblijdt, verbindt. Wanneer dat vuur gevoed wordt voelen we passie, hartstocht en een enorme energie. We voelen ons goed over onszelf, over wie we zijn en wat we doen en we stralen. En ons vuur verspreidt vonkjes die anderen oppikken en die zo aangestoken worden tot het verspreiden van datzelfde vuur.

We kunnen het voeden en dan gebeuren er wonderen, of we laten het doven waardoor we zelf ook langzaam uitgaan…

Ik richt mij bij het coachen van vrouwelijke ondernemers op het voeden van dat vuur. En dan gebeuren er geweldige dingen!

Iedereen is voorbestemd om te stralen!

Zoals meer energie en plezier, meer verbinding en diepere relaties, meer betekenis en meer impact, meer klanten en meer omzet, maar bovenal: je voelt je geweldig goed over wie je bent en wat je doet.

Hoe kom je nou bij dat vuur..

Jouw vuur, dat is natuurlijk jouw energie. Jouw persoonlijke energie, en hoe beter je die voedt hoe groter die is. Het laait op door allereerst goed voor jezelf te zorgen. Goed voor jezelf zorgen fysiek (voeding, beweging, rust (denk ook vooral aan genoeg nachtrust!), maar ook mentaal en spiritueel.

 

Met betrekking tot werk is de kernvraag: “Laait jouw vuur op van het werk dat je doet of dooft je vuur er door?” Je voelt het antwoord al doordat je merkt dat je er energie van krijgt of het juist voelt weglekken. Natuurlijk kan het ook zijn dat er alleen op bepaalde aspecten sprake is van het oplaaien of juist meer doven van je vuur. Bewustwording is een belangrijke stap 1 hierin.

 

Voor het oplaaien van je vuur, of om er achter te komen wat jouw vuur juist oplaait zijn meerdere tips en/ of oefeningen te doen.

Iets wat je misschien minder verwacht maar waar ik juist graag mee werk is ANGST… Wanneer je gehoor geeft aan je Droom, oftewel je Brandend Verlangen, dan zal je innerlijk vuur groot zijn, je voelt je goed, energiek en vervuld. Op zoek gaan naar die Droom, jouw Brandend Verlangen, is dus belangrijk.

Wanneer je gehoor geeft aan je Droom, is je innerlijk vuur groot

Maar…. het valt voor veel mensen, de meesten van ons, nog niet mee om daar bij te komen. We worden zo snel overspoeld door allerlei angsten (groot en klein), dat we al snel de Droom, het Verlangen afkappen.

 

Je zou kunnen zeggen: hoe groter de angst, hoe dichter we eigenlijk bij het werkelijk verlangen komen…

In de angst ligt de sleutel..

Dus juist die angst is heel interessant om te onderzoeken. De angst houdt ons immers weg van het vuur… Want aan vuur kun je je branden, ja dat klopt natuurlijk ook! Maar het vuur is dus ook energie, warmte, verbinding etc. Daarom werk ik als empowermentcoach en vuurlooptrainer zo graag met vuur als metafoor, maar ook werkelijk met vuur.

Wanneer je snapt dat het de angst voor het vuur is dat je weerhoudt om het werk te doen dat je het allerliefst doet, het bedrijf neer te zetten dat je werkelijk wenst, en de acties uit te voeren die nodig zijn om het succes dat werkelijk haalbaar is te realiseren, dan kun je heel snel enorme stappen gaan zetten.

Mijn tip is daarom:
Onderzoek je ANGST, begin vandaag al eens op te letten waar je bang voor bent. Afwijzing, falen, afkeuring, kritiek, etc. etc. Schrijf dat op, en stel jezelf dan steeds de vraag: “Wat zou ik doen wanneer ik deze angst niet zou voelen? Wanneer ik het wel zou voelen maar er niet naar zou handelen? Wie zou ik zijn? Hoe zou ik me voelen?”

Merk jij nou dat je het lastig vindt om helemaal te gaan staan voor wie je bent en/of voor je rol als ondernemer? Dan bied ik je graag mijn ebook ‘5 onmisbare ingrediënten om je droombedrijf te creëren‘ aan. Ik deel daarin met je hoe jij een geweldig bedrijf realiseert dat echt bij je past. Zodat je meer rust & ruimte hebt voor jezelf en je gezin, meer plezier in wat je doet, en een inkomen waar je blij van wordt.

 

ebook-greta-krijgsman

 

 

Via deze link vraag je het ebook (gratis) aan >>

 

 

 

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan mijn e- book. En mocht je er met Esther achter komen dat het starten van een eigen bedrijf voor jou de weg is, dan bied ik je van harte een Gratis Strategiegesprek aan. Je kunt me dan mailen o.v.v. gratis strategiegesprek bedrijf via Esther Esselbrugge.

 

bgreat, sparkle & shine

Greta Krijgsman

greta@bgreatinbusiness.nl

“Joh, je moet wat voor jezelf beginnen..”

Hoe vaak mensen die het roer om willen (of moeten) gooien dit wel niet als advies te horen krijgen.. Niet onterecht, want het is een aantrekkelijk idee: je eigen baas zijn, de dingen kunnen doen die jij leuk vindt, volledige vrijheid over hoe je het aan gaat pakken. Ik ben nog steeds heel blij dat ik het ben gaan doen.

Maar ondernemerschap is niet voor iedereen. Het vraagt om specifieke vaardigheden en interesses naast het vakinhoudelijke. Bovendien heeft niet iedereen zo duidelijk voor ogen wat ze dan zou kunnen of willen aanbieden als ondernemer.

 

Greta en ook Ineke van Berkum (lees haar eerder geplaatste gastcollege) beveel ik van harte aan om in te schakelen als je hebt besloten om voor dat eigen bedrijf te gaan. Twijfel je of het ondernemerschap wel of niet in je zit, en/of wil je meer gevoel en kennis krijgen van wat dan ‘jouw ding’ zou kunnen zijn, dan help ik je graag bij die ontdekkingstocht. Stuur me een bericht met kort daarin je vraag, dan laat ik je weten of en hoe ik voor jou van betekenis kan zijn.