Welmoet Babeliowsky ★ online marketeer

  |   de carrièreSWITCH van..., positieve impuls

Ik geniet van het verhaal van een vrouw die haar hart volgt, daar dappere keuzes voor maakt en met trots vertelt over het rijke en vrije gevoel dat dat geeft. Ik deel die inspirerende verhalen met je in het CarrièreVrouw om te Zoenen inspiratieportret.

Met veel plezier stel ik aan je voor: Welmoet Babeliowksy. Zij is de trotse eigenaar van een carrière om te zoenen. Ik heb haar persoonlijk leren kennen toen zij mij inwijdde in haar autorespond/nieuwsbrieven programma. Ik gebruik dit systeem wat zij met haar partner ontwikkelde met veel plezier (en gemak) voor het versturen van mijn nieuwsbrieven, ebooks ed. Haar enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid bij mij als ondernemer vind ik een verademing.

zij:

werkt als:

bij:

@:

kwaliteiten:

zegt:

Welmoet Babeliowsky

partner/directeur

Autorespond en Succesvolle productlancering

autorespond.nl en succesvolleproductlancering.nl

ondernemend  ✿  initiatiefrijk  ✿  inspirator

zorg dat je helemaal vrij wordt – laat je door niemand belemmeren om helemaal te doen in dit leven wat jij belangrijk vindt.

Welmoet, hoe ziet jouw carrière om te zoenen er uit?

Ik heb een succesvol bedrijf en ben bezig met een tweede bedrijf op te richten. Daarmee kan ik me weer verder ontwikkelen en doen wat ik belangrijk vind voor deze wereld. Ik ga nu andere ondernemers helpen om hun nieuwe product succesvol op de markt te brengen.

Wat maakt jouw carrière ‘om te zoenen’?

Ik doe nu precies het werk dat ik leuk vind. Ik ben baas over een goedlopend bedrijf, ik geef leiding aan een team. Maar wat er vooral leuk aan is dat ik vrij ben om alles uit te voeren wat ik bedenk en dat is fantastisch.

Wat deed je hiervoor?

Ik werkte jarenlang voor justitie in een gevangenis en in een tbs-kliniek, bij de afdeling onderwijs. Ik gaf daar training aan TBS-ers.

Wat was je aanleiding om het roer om te gooien?

Na 11 jaar was ik uitgekeken op dit werk. Ik deed al jaren hetzelfde soort werkzaamheden en daardoor was ik zeer verveeld geraakt. Ik nam wel steeds nieuwe initiatieven en zette nieuwe dingen op, maar dat kreeg vanwege het hiërarchische karakter van zo’n organisatie nooit de vorm die ik wilde. Ik kreeg weinig kansen om dingen te doen die me meer uitdaging boden. Ik moest er altijd een gevecht voor leveren. Er werd zo te weinig beroep gedaan op mijn sterke eigenschappen. Langzamerhand werd ik daardoor steeds onzekerder. Solliciteren om een andere betere baan te vinden deed ik dus niet daarom, want ik dacht dat ik daarvoor niet genoeg kon. Op een gegeven moment mocht ik een opleiding volgen. Ik kwam toen met mensen in aanraking van andere organisaties. Ineens ontdekte ik dat als ik me met die anderen vergeleek, best goed was. Ik zag dat ik tot best veel in staat was en zo keerde mijn zelfvertrouwen weer een beetje terug. Dat was het begin van het einde daar.

Hoe ben je tot deze keus, je huidige carrière invulling, gekomen?

Ik heb op een gegeven moment  ontslag genomen, van de ene dag op de andere. Dat was heel moedig van me, want ik vond het doodeng. Maar op dat moment wilde ik zo graag weg daar dat de goot me aantrekkelijker leek, dus ik zette de stap. Ik ben natuurlijk daarna niet in de goot beland, maar had wel een moeilijke tijd. Dat veranderde toen ik met mijn man ging samenwerken. Al snel werkte ik me in en ging ik de marketing en acquisitie doen van zijn bedrijf. Het ging toen harder groeien waardoor de inkomsten hoger werden. Nu zijn we gelijkwaardige partners in het bedrijf.

Kom je nog aan een privéleven toe met die leuke carrière van je?

Door het jaar heen is het erg druk en werk ik heel veel. In de zomervakantie doe ik alleen het hoognodige en maak ik 6 weken vrij. Ik werk vanuit huis, want ik voel er niets voor om naar een ‘kantoor’ te moeten. Het voordeel is dat ik er ben als de kinderen thuis zijn. Die zijn behoorlijk zelfstandig inmiddels. Naast mijn werk sport ik twee keer per week, probeer ik altijd lekker te koken en speel ik klassieke muziek.

Welke puzzel heb je nog af en toe?

Het is voor mij heel belangrijk dat ik nieuwe dingen kan blijven doen en dat ik me kan blijven ontwikkelen. Met mijn nieuwe bedrijf, Succesvolleproductlancering.nl, kan ik weer vele nieuwe dingen leren en ondernemen. Bijvoorbeeld het schrijven van een boek. Die stond al een tijdje op mijn verlanglijst en nu heb ik het gedaan. ‘Experttips voor succesvolle productlanceringen‘ heet het en het ligt sinds eind september 2016 in de winkel. Heel gaaf!