Loopbaancoaching & -ontwikkeling

De krachtigste versie van jezelf zijn en laten zien Daar begint het allemaal mee. Weten wie je bent (waar je voor staat, wat je te bieden hebt, waar je energie van krijgt) en dat met enthousiasme en overtuiging laten zien aan je omgeving. Die krachtige IK staat centraal in jouw loopbaan. Als jij die IK helemaal mag zijn in je werk, men graag gebruik wil maken van al jouw talenten en ervaring, dan voel je je fantastisch. Daar wil je dus je baan op afgestemd hebben.

Wat je vraag ook maar is, waar je ook maar hulp bij nodig hebt, ik zal je altijd laten (in)zien welk mooi jij in huis hebt  – waar jij op kunt bouwen in jezelf. Zodat je van daaruit de vertaling naar jouw ideale werkomgeving en -voorwaarden kunt maken.

Herken je een of meer van deze gedachten?

★ Ik weet niet goed wat mijn talenten zijn.

★ Ik kan niet zeggen waar mijn ambities liggen.

★ Waar baseer ik mijn volgende stap op?

★ Ik haal geen energie meer uit m’n werk.

★ Ik kan meer, maar ik weet niet wat en hoe.

★ Hoe maak ik mijn werk weer uitdagender?

★ Ik wil weten wat echt míjn ding is.

★ Ik vind zoveel leuk, ik kan niet focussen.

★ Waar kan ik mezelf helemaal in kwijt?

Loop er niet langer mee rond – kom in actie met de volgende stappen:

Doorloop het gratis ebook ‘In 5 stappen naar een carrière om te zoenen’ waarin je leest op welke manier je jouw carrièreswitch doeltreffend aanpakt.

Door het beantwoorden van de vragen in het boek word je duidelijk hoe goed je al voorbereid bent op je switch, maar ook in welke van de 5 stappen je nog wat werk te doen hebt om je doel te bereiken.

Je kunt het eenvoudig aanvragen door me een mail te sturen met ‘ebook 5 stappen’ in de onderwerpregel.

Heeft ‘In 5 stappen naar ..’ je wel aan het denken gezet, maar kun je wel wat hulp gebruiken om dit om te zetten naar actie in je eigen praktijk? Dan nodig ik je van harte uit om je situatie aan mij voor te leggen tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Ik luister mee met je vraag en geef je advies over hoe en waar je antwoord op je vragen kunt krijgen. Al dan niet bij/met mij. Neem contact met me op via mail.

Besluit je om mijn hulp in te schakelen, dan bepalen we samen welk van mijn drie coachprogramma’s jouw specifieke vraag het best beantwoord en gaan we aan de slag. Je krijgt meteen al materiaal mee naar huis om in de stemming te komen en over de eerste belangrijke zaken na te denken.

Hieronder lees je meer over de strekking en inhoud van die drie coachprogramma’s.

Ieder mens is anders … 

.. iedere vraag verdient zijn eigen aanpak. Een standaardantwoord op jouw vraag kan en wil ik dan ook niet geven. Om je wel een beeld te geven van de verschillende oplossingsrichtingen die ik met mijn cliënten en mogelijk ook met jou in ga, heb ik mijn coachtrajecten in drie thema’s onderverdeeld:

TalentenSCAN

Ben jij niet zo zeer op zoek naar verbetering of verandering, maar wil jij graag je zelfkennis en overtuigingskracht vergroten? Wil jij beter begrijpen (en laten zien) waar jij nou onderscheidend goed in bent en voldoening uit haalt? Wat jouw ambitie voor de toekomst is?

 

De TalentenSCAN gesprekken geven je een duidelijk beeld over wie je bent en waar je voor staat; inzichten die je hebt nodig om te anticiperen en reageren op de voortdurende veranderingen die zich in je (werk)omgeving afspelen. Jij wilt immers bewust keuzes maken die er voor zorgen dat jij het plezier en succes in je werk behoudt. Met de TalentenSCAN vergroot je je zelfkennis en zelfvertrouwen met meer doelgerichtheid en overtuigingskracht als effect.

lees meer
LoopbaanBOOST

Heb jij het niet meer zo naar je zin in je huidige baan en wil je aan de slag om je plezier, energie en vervulling weer terug te vinden? Dan is het van belang dat je eerst ontdekt waar je goed in bent en energie van krijgt, wat jou gevoel van betekenis geeft en dat je dit vertaalt naar een lijst van wensen. Door die wenslijst naast de huidige situatie te leggen kun je duiden wat er voor nodig is om je plezier weer terug te krijgen.

 

Door eerst de mix van deze drie zaken duidelijk te krijgen, en dan pas naar jouw functie en takenpakket te kijken, blijf je in je zoektocht naar de oplossing trouw aan jezelf. Weet je welke zaken jij meeneemt in het gesprek met je leidinggevende en weet je welke keuzes jij in de toekomst wilt maken.

lees meer
LoopbaanSWITCH

Vind jij het belangrijk dat je plezier, energie en vervulling uit je werk haalt, naast uiteraard een goed inkomen? Dan is het van belang dat je eerst ontdekt waar je goed in bent en energie van krijgt, wat jou gevoel van betekenis geeft en dat je dit vertaalt naar een lijst van wensen. Daar rolt een zoekprofiel uit waarmee je op zoek gaat naar de baan en/of de werkgever die een goede match heeft met jouw wensenlijst. Daar zal het helemaal kloppen voor jou.

 

Door eerst de mix van deze drie zaken duidelijk te krijgen, en dan pas de vacaturebanken in te duiken op zoek naar de match met jou, blijf je in je zoektocht naar de ideale baan trouw aan jezelf. Weet je aan welke criteria jij vacatures kunt (moet) toetsen, wil je de juiste keus maken.

lees meer

“Nu ik snap wat ik nodig heb voor een goede werkomgeving-match, heb ik echt regie over mijn carrière. Dat was niet altijd het geval..”

Ik heb in de afgelopen 16 jaar honderden werkzoekenden en -switchers geholpen om een duidelijk beeld te krijgen over hun ‘kunnen’ en ‘willen’. Dat is waar ik sterk in ben en waar ik energie van krijg.

 

Dat dit mijn droombaan zou zijn wist ik niet toen ik op de middelbare school zat. Ook niet toen ik de Hogere Hotelschool doorliep. Of toen ik als intercedente en daarna als teamleider ging werken. De keuzes die ik destijds maakte, maakte ik onbewust. Omdat een vriendin hetzelfde ging doen, of omdat ik toevallig een vacature tegenkwam die me wel leuk leek.

 

Pas toen ik in mijn laatste baan – geleidelijk aan – steeds ongelukkiger werd en mijn manager mij voor een keus stelde, kwam ik in actie en ben ik serieus op onderzoek gegaan.

Wat ben ik blij dat ik toen iemand trof die me daarbij hielp. Die mij een hele nieuwe kijk op mezelf kon geven. Ik ontdekte krachten bij mezelf die ik nog niet eerder had gezien of kon waarderen. Niet alleen mijn zelfkennis, maar ook mijn zelfvertrouwen nam enorm toe. Ik wist waar ik moest zijn en wat ik wilde gaan doen!

 

Met als resultaat dat ik nu kan zeggen: “Ik heb een carrière om te zoenen.” Ook voor jou is er zo’n baan waar alles in klopt. Ik help je graag in beeld te krijgen wat jij het allerliefste doet en in welke functie/rol/bedrijfssoort jij daarmee het beste tot je recht komt.

 

Ontdek wat jou gelukkig maakt

 

voordat je werk je ongelukkig maakt…

Na het deelnemen aan de Strenghtsfinder talententest heb ik met Esther gekeken hoe ik mijn talenten in zet in mijn dagelijks werk. Een eyeopener; ik was me namelijk niet bewust van mijn talenten omdat ik deze “vanzelf” inzet en gebruik. Door de bewustwording die ik nu heb gekregen kan ik mijn talenten ook zelf zien. Ik begrijp nu beter hoe ik bijvoorbeeld met anderen communiceer in gesprekken en vergaderingen etc.

 

Heel verrijkend en aan te raden voor iedereen die verder wil groeien!

Chantèl Kerkdijk
Manager Bedrijfsvoering

Werken aan je Carrière om te zoenen doe je ook met:

[gratis] ebook: In 5 stappen naar een carrière om te zoenen

Wil jij het roer omgooien en je carrière een andere invulling geven? En vind je het belangrijk dat in die nieuwe invulling jouw plezier en voldoening voorop staat? Lees dan eerst in dit gratis verkrijgbare ebook welke stappen je in welke volgorde moet doorlopen om die switch succesvol aan te pakken en de juiste keuzes te maken.

 

Dit ebook heb ik niet alleen ontwikkeld om je wegwijs te maken in de beste aanpak van carrière-ontwikkeling, maar ook om je op een interactieve manier kennis te laten maken met mijn manier van denken en werken.

 

Stuur me een mailbericht om jouw exemplaar in je mailbox te ontvangen.