De Loopbaan BOOST

Wil jij weten hoe je je werk weer leuk kunt maken? Ontdek het op een persoonlijke (en leuke) manier met behulp van het LoopbaanBOOST coachtraject.

Hoe zou jij het vinden als je…  

… meer invloed kunt uitoefenen op je eigen functioneren en het plezier dat je in je huidige werk ervaart? Zonder vage adviezen of onpersoonlijke testjes, maar volgens een helder en praktisch stappenplan?

Op basis van de kennis en ervaring die ik de afgelopen 26 jaar heb opgedaan als leidinggevende, loopbaanadviseur en personal coach, heb ik een praktische en krachtige werkwijze ontwikkeld waarmee we jouw zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfsturing vergroten en dit inzetten om je zelfvertrouwen te versterken en het plezier terug te brengen in het werk wat je doet.

De loopbaanBOOST beantwoordt vragen als.. 

 • Ik ervaar mijn baan als sleur. Hoe krijg ik mijn plezier weer terug?
 • Wil ik gaan leidinggeven of ben ik meer een specialist?
 • Hoe zorg ik er voor dat ik beter zichtbaar ben op de werkvloer?
 • Welke taken zou ik meer naar me toe moeten trekken en welke afstoten?
 • Hoe neem ik steviger mijn plek in binnen mijn team?
 • Hoe presenteer ik mezelf sterker/beter in een werkoverleg?

De LoopbaanBOOST gesprekken geven je een duidelijk beeld over wie je bent en waar je voor staat. Met dit inzicht in je kwaliteiten en drijfveren kun je effectiever sturen op je houding en gedrag en daarmee op het resultaat van je inspanningen. Je vergroot je zelfkennis en zelfvertrouwen en krijgt hierdoor meer doelgerichtheid en daadkracht. Het resultaat is dat je meer regie krijgt over het verloop van je loopbaan en je weer plezier gaat beleven aan het werk wat je doet.

In 7 gesprekken naar een concreet idee over hoe jij meer plezier, voldoening en succes uit je huidige werk haalt

De inhoud van de LoopbaanBOOST:

Tijdens dit intensieve individuele coachtraject leer je:

 

 • wat voor moois jij te bieden hebt en waar je blij van wordt (talenten & vaardigheden)
 • waar jij energie van krijgt en waar je het op verliest
 • wat je drijft en motiveert in het werk – waarin jij je van betekenis voelt
 • hoe je jouw zelfvertrouwen vergroot zodat je beter je plek in kunt nemen
 • op welke manier jij jouw enthousiasme weer terug krijgt en vasthoudt
 • waar jij goed in bent zodat je stevig staat tijdens een functioneringsgesprek
 • welke veranderingen aan je huidige situatie nodig zijn om met plezier verder te gaan
 • hoe je van jouw ontwikkeling een feestje maakt in plaats van een worsteling

Het coachtraject is opgebouwd uit 7 individuele consulten die we om de week in plannen. Je hebt tussen de consulten voldoende tijd om verschillende voorbereidingsopdrachten uit te voeren en de inzichten die je hebt opgedaan op je in te laten werken.

Wil jij je werk een positieve draai geven en wil je uitzoeken of de LoopbaanBOOST je hierbij kan helpen? Leg je situatie aan me voor, dan kijk ik met je mee tijdens een oriënterend kennismakingsgesprek.Via contact kun je me het gemakkelijkst bereiken om een afspraak in te plannen.

Nogmaals bedankt voor het coaching traject dat ik samen met jou heb mogen doen. Ik ben echt geactiveerd en je hebt me naar de juiste weg geleid in het vervolg van mijn loopbaan.

 

Ik was al een tijdje zoekende naar waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en waar ik van geactiveerd word. Mijn werkgever gaf me de mogelijkheid om naar een coach te gaan zodat ik antwoord kon krijgen op deze vragen. Na een tijdje zoeken kwam ik bij Esther terecht. Tijdens het intakegesprek klikte het meteen. Ze gaf me het gevoel dat ik bij haar de antwoorden zou gaan krijgen. En dat is gelukt!

 

Esther komt over als een professionele, vrolijke en positieve coach. Eenmaal in gesprek zet ze je aan tot nadenken en legt ze duidelijk uit wat er met je gebeurt. Esther heeft een gestructureerde manier van werken maar wijkt daar ook makkelijk van af wanneer ze merkt dat een bepaald onderwerp meer aandacht nodig heeft of wanneer jezelf aangeeft het langer te willen hebben over een onderwerp. Uiteindelijk bepaal jezelf hoe het coachtraject verloopt, het gaat immers om jou en dat snapt Esther heel goed. Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren.

 

Aan het einde van het traject heb ik inzichtelijk gekregen wat mijn talenten zijn, hoe ik deze kan inzetten en welke richting ik op wil voor wat betreft mijn loopbaan en nog veel meer. Ik ben momenteel met mijn werkgever in gesprek om een opleiding te volgen in de richting die ik nu op wil. Heel dankbaar dat Esther me hiermee heeft geholpen!

 

 

 

 

 

 

 

Harm-Pieter

Voorbeeldvragen van BOOST-cliënten

Edwin, zorgmanager, 35 jaar:

Begon enthousiast aan zijn nieuwe baan en de opdracht die daar voor hem lag. Maar al na een jaar voelde hij zich bijzonder gespannen en onzeker. Vooral tijdens en na het MT overleg.

Zijn vraag: “Wat gebeurt er toch met me waardoor ik me zo gespannen voel tijdens dat overleg? Hoe doorbreek ik dat, zodat ik weer met overtuiging en plezier mijn taak kan vervullen in deze mooie zorginstelling?”

Sonja, administratief medewerkster, 31 jaar:

Zat in de ziektewet met spanningsklachten. Vanuit de arbo-arts kreeg ze in haar beleving niet voldoende re-integratie steun, waardoor ze geen vorderingen in haar herstel bemerkte.

Haar vraag: “Hoe krijg ik de regie over mezelf weer terug? Ik wil me niet langer laten leiden door wat anderen van me verwachten, maar handelen uit eigen kracht. Ik wil van mijn angsten af.”

Johan, werktuigbouwkundige, 40 jaar:

Was in de afgelopen jaren veelvuldig gewisseld van werkgever en kon moeilijk zijn draai voor langere tijd vinden. Hij was toe aan een langdurige werkrelatie waarbij hij meer de diepte in kon gaan.

Zijn vraag: “Waar ligt nou precies mijn interesse? Waar haal ik mijn voldoening uit? Welke taken moet ik meer naar mezelf toetrekken om op lange termijn geboeid te worden en dus ook goed te blijven presteren?”

Anita, verkoopster, 46 jaar:

Moest haar eigen leventje weer opbouwen na een echtscheiding. Ze wist zich geen raad en zat vol boosheid. Tijdens haar huwelijk had ze altijd hand en spandiensten verricht in de zaak van haar man en zich volledig gevoegd in zijn (avontuurlijke en bourgondische) levensstijl.

Haar vraag: “Wie ben ik nu eigenlijk? Hoe geef ik invulling aan mijn leven? Hoe kom ik aan een eigen inkomen? Hoe laat ik mijn ex los, zodat m’n energie niet gaat zitten in wrok, maar ik het kan gebruiken om weer op te bouwen?”

De LoopbaanBOOST omvat:

 • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
 • 7 persoonlijke coachconsulten (90 min.)
 • het werkboek ‘Ontdek je talenten & ambities’
 • deelname aan een geautomatiseerde talententest
 • persoonlijkheidsanalyse obv een enneagramtest
 • toegang tot door LoopbaanIMPULS ontwikkelde testlijsten
 • verwijzingen naar relevante artikelen op Loopbaanbieb.nl
Onderdel van de LoopbaanBOOST is het gebruik van de loopbaan materialen

Na afloop van de LoopbaanBOOST heb je

❤︎ zelfkennis: je weet waar jij sterk en onderscheidend in bent en wat je plezier geeft
❤︎ zelfvertrouwen: je voelt je overtuigd over jezelf en waar jij voor staat
❤︎ ambitie: je kent je drijfveren en weet wat je daarmee wilt bereiken en straalt dit uit
❤︎ omgevingskennis: je weet welke functie- en organisatie aspecten je energie geven (en kosten)
❤︎ energie: je batterij is opgeladen en je weet hoe je dat kunt vasthouden
❤︎ focus: je kent je verborgen schatten en weet waar die van waarde zijn
❤︎ richting: je hebt die visie vertaald naar zoekeisen waarmee je naar buiten kunt treden
❤︎ plezier: omdat ik er een feestje van ga maken 🙂